Bogáncs kutyamenhely és kutyaotthon, Esztergom, kutyát keresek!
Információk menhelyünkről Támogatók Rólunk írták Programok Szórakozás Facebook
Közhasznúsági jelentések Kérdések Ti írtátok Deutsche Berichte    
Nick:
Jelszó:

kutyát keresek, kölyökkutyát keresek, gazdit találtak, kutyás apróhirdetések

 


Leírás

Gyakran ismételt kérdések


Ezen az oldalon találhatjátok meg
a legfontosabb kérdéseitekre a válaszokat!
A kérdéseket tematikusan rendszereztük:

  Örökbefogadás

  Fontos információk

  Az örökbefogadás menete, ára

  Melyik kutyák örökbefogadhatóak?

  Hirdetések

  Új gazdi keresése jelenlegi kedvencednek

  Hirdetésfeladás menete weblapunkon

  Teendők, ha a feltöltött kép nem jelenik meg

  Támogatás

  Pénzbeli támogatás

  Adó 1%

  Önkéntesnek jelentkezés

  Weblapunk vagy kutyáink hirdetése

 

ÖRÖKBEFOGADÁS
Fontos információk
Menhelyünk 2004 óta fáradozik azon, hogy az esztergomi gyepmesteri telepről mentett kutyáknak ideiglenes otthont biztosítson és új gazdát találjon. Minden évben sokkal több kutya kerül be, mint ahánynak új otthont tudunk találni, mégis az alapítványunknak nem az az elsődleges, hogy a kutya a menhelyen kívülre kerüljön, hanem hogy az örökbeadások során megfelelő és felelősségteljes gazdát találjunk kutyáinknak. Ezért NEM ÁLL MÓDUNKBAN MINDENKINEK KUTYÁT ÖRÖKBE ADNI. A felelősségteljes állattartást és az állatvédelmi törvény alapvető szabályait figyelembe véve nem adunk örökbe kutyát albérletbe, láncos tartásra, olyan hétvégi házhoz ahol nem laknak és olyan körülmények közé, melyek sértik a helyi állattartási rendeletet. Az örökbefogadáskor egy csekély hozzájárulást kérünk a kutya oltásaihoz, chippeléséhez, ivartalanításához. Ha ez nem áll rendelkezésére a jövendőbeli gazdának, mit tesz, ha a kutya pár napon belül orvosi segítségre szorul? /Ilyen esetekben jöhet szóba az ideiglenes befogadói program./ A menhelyen élő kutyákat mi ismerjük, ha véleményünk szerint nem megfelelőek a gazdajelölt által biztosított körülmények a választott kutyának, nem adjuk ki. Minden igyekezetünk arra irányul, hogy ezek a sokat megélt, hányatott sorsú állatok véglegesen révbe érjenek és ne kerüljenek többé vissza hozzánk, vagy ami még rosszabb, újra az utcára. Kutyát tartani nem kötelező, de ha már szeretnénk egyet, fontos hogy végig gondoljuk minden vonatkozásában, hogy mivel jár, ha magunkhoz vesszük.
Mit tegyek, ha örökbe szeretnék fogadni egy kutyát tőletek?
Mennyibe kerül az örökbefogadás?

Ha kiválasztottad a kutyust (akár a weblapról, akár személyesen), akkor nincs más teendőd, egyeztess időpontot telefonon.
(Az elérhetőségeinket megtalálod a weblap jobb felső sarkában! Felhívjuk figyelmedet, hogy e-mailben nem tudunk ilyen témájú levelekre reagálni, mert több adatot kell egyeztetnünk az örökbefogadásról!)

Ezek után legalább két alkalommal ki kell jönnöd a telepre, hogy örökbe fogadhasd a kiválasztott kutyát. Ezek után egy örökbefogadási nyilatkozatot kell kitöltened két példányban.
Ebből egy példány a tiéd lesz, egy marad az nálunk. Ezek után a kutyát el is viheted az örökbefogadási díj befizetése után.

Tipp:
Célszerű hozni nyakörvet és pórázt, hogy könnyebb legyen a kutya szállítása!

Költség:
Az örökbefogadási díj:
oltási program folyamatban lévő kölyök kutya: 7 000 Ft
oltási program befejezett, ivaros kutya: 10 000 Ft
végig oltott, ivartalanított kutya: 15 000 Ft

Ezen kívül természetesen adományt is elfogadunk, akár tápot is, mivel az alapítvány semmiféle intézményes támogatásban nem részesül, csak a jószándékú emberek segítsége által tartja fenn magát!

Mely kutyákat tudom örökbefogadni?

Weblapunkon folyamatosan próbáljuk frissíteni a kutyák adatbázisát, így a hirdetett kutyák elvihetőek. Természetesen előfurdulhat, hogy a kiválasztott kedvencet éppen örökbefogadták, és még weblapunkon még nem került át a gazdit találtak közé. Ezért ha kiválasztottál egy kutyust, kérjük érdeklődj telefonon minél előbb!

A weblapon található gazdit kereső kutyák és kölyökkutyák bármelyike örökbefogadható,
melyek mellett az "azonnal" felirat található meg.

A "foglalt" felirat azoknál a kutyáknál található, akiknek már van gazdijelöltjük.

Ha a "várakozási idő" van feltüntetve, akkor még nem lehet őket elvinni a következő lehetséges okok miatt:
- A kutya beteg,
- Nem adható ki a viselkedése miatt, vagy
- Jelentkezhet érte még az eredeti gazdája.

A "jelenlegi gazdájától" felirat azt jelenti, hogy a kutya ideiglenes örökbefogadónál van, így vele kell felvenni a kapcsolatot az örökbefogadáshoz. Az elérhetőségeit a hirdetésben feltüntetjük, csak kattints a képre vagy az adatlap feliratra.

 

 

HIRDETÉSEK
Meg kell válnom kedvencemtől, beadhatom hozzátok?

Mivel menhelyünk kapacitása véges, ezért erre nincsen lehetőséged. Alapítványunk célja az, hogy gyepmesteri telepre bekerült kutyákat megmentse, ideiglenes lakhelyet biztosítson, amíg szerető, felelősségteljes gazdit nem találunk nekik.
Ha kedvencedet behoznád a menhelyre, a kutya nehezen viselné az új körülményeket, a bezártságot. Ezért semmiképpen nem ajánljuk, hogy ezt a sorsot válaszd. Ha mindenképpen meg kell válnod kedvencedtől, annyit tudunk segíteni, hogy weblapunkon hirdetheted.

Felhívjuk figyelmedet, hogy menhelyünkön kizárólag kutyákat tudunk tartani!

Hogyan és hova kerülhet fel hirdetésem weblapotokon? Átküldhetem nektek e-mailben?

Hirdetéseidet elhelyezheted weblapunkon, ha elveszett vagy örökbe kell adnod kedvencedet, vagy ha találtál egy állatot.

A hirdetéseket kizárólag akkor tesszük fel honlapunkra, ha regisztrálsz, és te töltöd fel a hirdetést weblapunkon keresztül! Az e-mailben beérkezett hirdetéseket nem tudjuk feldolgozni!

A feltöltött adatokat látogatóink a bal oldali menüből érhetik el.

Hirdetést feltölteni úgy tudsz, ha regisztrálsz weblapunkon, majd bejelentkezel, és megnyitod a profilodat. A profilban találod meg az új hirdetés feltöltését. Majd értelemszerűen kitöltöd az űrlapokat, feltöltheted a képet. A feltöltés gomb megnyomása után hirdetésed már aktívvá is válik! Ha ezek után nem foglalkozol vele, 3 hétig lesz látható. Ha meg szeretnéd hosszabbítani, akkor a hirdetés érvényességének letelte előtti első héttől van rá lehetőséged a profilodban.
Ha hirdetésed érvényét veszti, kérjük, töröld! Ezt is a profilban teheted meg!

Mit tegyek, ha feladtam egy hirdetést, és nem jelenik meg a kép, amit fel akartam tölteni?

Amikor hirdetésedet feladod, akkor egyből megjelennek a beírt adatok. Kérjük ekkor midenképpen ellenőrizd le, hogy helyesek-e az adatok, illetve hogy megjelennek-e a feltöltött képek. Ha nem, akkor ott kapsz egy kódot, amit fel kell jegyezned. Ezek után nincs más teendőd: küldd át nekünk e-mailben csatolva a fájlokat, és a tárgyban vagy üzenet szövegében tűntesd fel a kódszámot! Legkésőbb néhány napon belül feltöltjük a képeket a hirdetéshez!


TÁMOGATÁS
Támogatni szeretném a menhelyet pénzzel. Hogyan tudok segíteni? Adó 1%-ra jogosultak vagytok?

Mivel a Bogáncs Kutyaotthon kizárólag a Ti adományaitokból tartja fenn magát, ezért nagy köszönettel tartozunk mindazoknak, akik támogatnak minket!
Ha te is szeretnél közéjük tartozni, az alábbi formában teheted meg:

Bankszámlánkra utalhattok át pénzt.
- Bankszámlaszámunk: 10201006-50222425
(Ha adományodról igazolást is szeretne kapni, mindenképpen tüntesd fel a megjegyzés rovatban az adószámodat és a címedet is!)
- Ezen kívül Bogáncs logóval ellátott perselyeket találhatsz Esztergomban több helyen, illetve a környékbeli településeken is.
- Gyakran tartunk adomány- és tápgyűjtő akciókat is, ahol személyesen is találkozhattok velünk. Ehhez olvassátok rendszeresen a főoldalon található híreinket!

Menhelyünknek adótok 1%-át is felajánlhatjátok.
Adószámunk: 18614385-1-11

Szeretnék segíteni a menhelyi kutyusoknak. Anyagi támogatáson kívül tudok valamit segíteni? Segítséggel, felajánlott tárgyakkal?

Igen, könnyebb fizikai munkákra keresünk folyamatosan önkénteseket. Ha érdekel hogy jelenleg mit tudnál segíteni, hívd fel Pálmai Andreát a 06(30)235-2795-ös telefonszámon, és beszéljétek meg a részleteket.

Ezen kívül bármilyen  tárgyat, segítséget vagy ötletet
szívesen fogadunk, amit fel tudunk használni a későbbiekben.
Kérjük, ebben az esetben is hívd fel az előbbi telefonszámot!

Szeretném weblapomon hirdetni a kutyáitokat. Van erre lehetőség?

Természetesen igen.
Sőt, amennyiben jelzed ezt nekünk a e-mail címünkön, akkor weblapod linkjét, rövid leírását és bannerét elhelyezzük weblapunkon, a támogatók, linkek között!

Ha kutyáinkat is szeretnéd hirdetni, akkor is küldj egy e-mailt mindenképpen, mert lehetőséget biztosítunk arra, hogy e-mailben értesítést kapj minden változásról. (Pl. ha bekerül egy kutya, vagy ha gazdihoz kerül.) Így naprakészen tudod megjeleníteni te is az adatokat!

Ha szeretnéd hirdetni oldalunkat, itt találsz további információkat, segítséget.


Vissza az oldal tetejére!

Bogáncs Kutyaotthon Alapítvány, 2500, Esztergom, Csapási Dűlő | Számlaszám: 10201006-50222425 | Adószám: 18614385-1-11
Telefonszám: +36(30)235-2795 | info(at)bogancsotthon.hu |
Látogatók száma:

Telefonszámunk:
+36(30)235-2795
Munkaidőben!
E-mail:
kutyát keresek

Örökbefogadással kapcsolatos kérdések esetén telefonon keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot!


Bogáncs Kutyaiskola
Bogáncs Kutyaiskola
megújult weblapja

Támogatónk:

MÁTSZ

Támogass minket!

... hogy még több kutyának találjunk
szerető gazdit!

Már online bankkártyával is fizethetsz a PayPal felületén! Kattints a gombra:További támogatási lehetőségekért kattints ide!


Hírek

Köszöntjük a Bogáncs Kisállatotthon weblapján!

Ebben a hónapban eddig
3 kutyánk került gazdihoz. Az előző hónapban 43 kedvencünket fogadták örökbe!

Legfrissebb híreink: